Dolarda gözler ABD Enflasyonunda!

ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar/TL kuru 32.28 TL'den güne başladı... Euro ise 34,96 TL'den başladı. Bugün gözler saat 15:30'da açıklanacak ABD tüketici fiyatlarında olacak!

Son Güncelleme:

ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar/TL kuru 32.28 TL'den güne başladı... Euro ise 34,96 TL'den başladı. 

Dün Katar Ekonomi Forumu'nda konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin tam eşiğinde olduğunu söyledi. Piyasaların enflasyonun aşağı geleceğine kesinlikle inandıklarını söyleyen Karahan "Ancak piyasa ile enflasyon tahminlerimiz arasında bir miktar farklılık var. Enflasyon Mayıs ayında yaklaşık yüzde 75 seviyesine ulaşacak. Enflasyonu aşağı getirmek için elimizden geleni yapacağız. Yılın ikinci yarısında koşullar dezenflasyonist olacak." sözlerini kullandı. 

Geçtiğimiz gün kamuda tasarruf paketini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf programı ile kamuda ne kadarlık tasarrufun yapılacağıyla ilgili olarak "Kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağı yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabilir" dedi. KKM ile ilgili de konuşan Bakan Şimşek "Kur Korumalı Mevduat’tan tam çıkış için hiçbir zaman kesin tarih vermedik” dedi ve bu sürecin piyasayı bozmadan izleneceğini belirtti.

Bugün dolar yatırımcıları ABD enflasyonunu izleyecek. ABD enflasyonunda yatırımcılar ABD'de fiyat baskılarının azalıp azalmadığını izleyecek. Beklentiler yüzde 3.6 düzeyinde gerçekleşeceği yönünde. Rakamlar öncesinde bir panelde konuşan Fed Başkanı Jerome Powell "enflasyon için sabırlı olunmalı" dedi. 

ABD'nin enflasyon saat 15:30'da açıklanacak. 

Sonraki Haber