Dolarda kritik gün geldi! Gözler ABD'de

Kritik ABD enflasyonunun açıklanacağı güne dolar 34,26 TL'den yatay başladı. Euro ise 37,48 TL'den başladı. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor. Gelecek olan rakam Fed'in 6-7 Kasım'daki toplantısında ne yönde karar alınacağını göstericek

Son Güncelleme:

Kritik ABD enflasyonunun açıklanacağı güne dolar 34,26 TL'den yatay başladı. Euro ise 37,48 TL'den başladı. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak enflasyon rakamlarını bekliyor.

Fed, son Para Politikası Kurulu toplantısının özetlerini yayımladı. Toplantıda tüm üyelerin faiz indirim yanlısı ancak faiz indirim oranı konusunda ayrıştığı görüldü. Üyeler, enflasyonun hedefe doğru ilerlediğinin görüldüğünü ifade etti. Fed yetkilileri, kararların ekonomik gelişmeye bağlı olduğunu vurguladı. 

Fed'in 6-7 Kasım'da yapacağı faiz toplantısına ilişkin daha fazla ipucu edinmek için bugün açıklanacak ABD enflasyonu bekleniyor. Analistler, enflasyonun yıllık bazda yüzde 3,2'de sabit kalmasını bekliyor. 

Enflasyon öncesinde dolar endeksi 102,702'de seyrediyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'da yatırımcılarla biraraya geldi. Şimşek, Türkiye'nin uzun vadeli potansiyeli için yatırımcılarla biraraya geldi. Şimşek, Katarlı iş insanları ve yatırımcılara, Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazırlıklarını anlattı.

Bugün içerde işsizlik ve sanayi rakamları açıklanacak. Dışarda ise ABD enflasyon rakamları takip edilecek. 

Sonraki Haber