Dolar 34,20 TL'yi aştı! Enflasyon bekleniyor

Doların sessiz yükselişi sürüyor. 15 Ağustos'ta 33,88 TL olan dolar/TL kuru bugüne 34,20 TL'den başladı. Euro ise 38,10 TL'den başladı. Gözler Perşembe günü açıklanacak enflasyona kilitlendi. Öte yandan Ortadoğu'daki gelişmelerde izleniyor.

Son Güncelleme:

Doların sessiz yükselişi sürüyor. 15 Ağustos'ta 33,88 TL olan dolar/TL kuru bugüne 34,20 TL'den başladı. Euro ise 38,10 TL'den başladı. 

Perşembe günü açıklanacak enflasyonda beklentiler şekillendi. Ajansların düzenlediği anketlere göre, Eylül ayında enflasyonun aylık yüzde 2 ila yüzde 2,2 civarında artış göstermesi, yüzde 51,97 olan yıllık enflasyonun ise yüzde 50'nin altına gerilemesi bekleniyor.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Perşembe günü yeni yasama dönemine bugün başlayacak olan TBMM'de sunum yapacak. Karahan'ın ekonomik görünüme ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. 

Diğer yandan içerde Ortadoğu'da çatışmaların etkileri izleniyor.

Küresel piyasalarda İsrail ordusunun Lübnan sınırına gelmesi nedeniyle başlarda panik etkisi yaratsa da daha sonraları sınırlı bir operasyon olduğu açıklamasıyla yeniden toparladı. ABD piyasaları kapanışa yakın alımlarla kapandı. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi de değer kazanarak 100,522 seviyesine kadar yükseldi. 

Fed Başkanı Jerome Powell, dün kaıtldığı NABE etkinliğinde para politikasına ilişkin mesajlar verdi. Powell, konuşmasının genel hatlarıyla verileri izlemeye devam edeceğiz mesajını verdi.

Powell, "Fed para politikasında daha nötr bir duruşa zaman içinde geçecek. Yetkililer verilerin bütünlüğüne odaklanacaktır" diye konuştu. Powell, "İleriye baktığımızda, ekonomi genel olarak beklendiği gibi gelişirse, politika zamanla daha nötr bir duruşa doğru ilerleyecektir ancak önceden belirlenmiş bir yolda değiliz" dedi. Powell, Fed'in politika faizini hızla düşürmek için acele etmediğini söyledi. 

Bugün imalat verileri ve İstanbul enflasyonu açıklanacak. Dışarda ise Euro ve ABD imalat verilerinin yanı sıra Euro bölgesi enflasyonu açıklanacak. 

.

Sonraki Haber