1. Kahverengi yumurtaların beyaz yumurtalardan daha lezzetli olduğu doğru değil. İki farklı renkteki yumurtaların tatları arasında bir fark yok. 2. Yumurtaları daima buzdolabında tutmak zorunda olunduğu doğru değil. Çiftlik tavuklarının yumurtaları genelde buzdolabında saklanmıyor. Özellikle Avrupa'da yumurtalar buzdolabına pek konulmuyor. ABD'de ise ticari yumurtaların yıkanması şart koşuluyor. Bu durumda koruyu kaplamasına kaybeden yumurtanın soğutularak saklanması gerekiyor.3. Fırında sadece oda sıcaklığındaki yumurtaların pişirilebileceği doğru değil. Kek, kurabiye, muhallebi yaparken yumurtaların oda sıcaklığında olması tercih edilir. Ancak yumurtalar buzdolabından çıkarıldığında farklı bir sonuç vermiyor. 4. Yumurtanın yumurtlanma tarihinin çok önemli olduğu doğru değil. Sadece haşlanmış yumurtaların yeni olması kabuğunun soyulması açısından önemli, hepsi bu. 5. Yumurtaları haşlamadan önce kabuğuna iğneyle delik açmanıza gerek yok. Bu delik hiçbir şeyi değiştirmiyor. 6. Yumurtanın haşlanması için kaynar suya gerek yok. Yumurta daha düşük sıcaklıktaki suda da haşlanabilir. 7. Omlete süt katmaya gerek yok. Çırpılmış yumurta yaparken ihtiyacınız olan tek süt ürünü tereyağı. 8. Yumurtaların asla mikrodalga fırında pişirilmemesi gerektiği doğru değil. Ancak haşlanmış yani katılaşmış yumurtayı mikrodalga fırında pişirmekten kaçının.9. Haşlanmış yumurta yapmanın zor olduğu doğru değil.