Yumurtayı şımartın! Haşlamanın en güzel yolu: Sürprizlere yer yok!

Kabın içini yağlayıp yumurtayı içine kırın. Kapağını kapatın. Sonra bir tencereye kavanozun kapağının altında kalacak kadar su koyun. Su kaynamaya başlayınca içine kavanozu dikkatlice koyun. 6 ila 10 dakika bekleyin.

Süre dolduğunda kabı suyun içinden çıkarın. Kavanozun kapağını havluyla açın. Tuz vs. koymak isterseniz ekleyin ve servis edin. İsterseniz ekmek içine de koyup da yiyebilirsiniz.

Böyle pişirdiğinizde yumurtanız ne çok haşlanmış olacak ne de yumurtanın sarısı sertleşecek. Hafif akıcı olacak.

Bir yumurtayla da sınırlı değilsiniz, kap uygunsa 2 yumurta kırarak da bunu yapabilirsiniz.

Üstelik isterseniz suyun içine koymadan önce karıştırmadan içine başka malzemeler de (peynir vs. gibi) katabilirsiniz.

Kolay pişen yumurta

Malzemeler

Yarım çay kaşığı tereyağı
1 ya da 2 yumurta
Tuz, biber
İsteniyorsa: Rendelenmiş peynir, yeşillik, kavrulmuş sebze vs.

Kaynak: Haber Global TV