Yumurtalı ekmeği bir de böyle deneyin: Lezzet patlaması!

Yumurtalı ekmek Türkiye'de en çok sevilen kahvaltılıklar arasında. Lezzeti bir yana doyurucu olmasıyla da sabahların vazgeçilmezleri arasında. Size sıra dışı bir yumurtalı ekmek tarifi yapacağız. Malzemeleri hazırlayın..

Son Güncelleme:

Yabancılar buna 'yumurtalı tost' deyip Hint yemeği olduğunu öne sürse de hemen hemen her kültürde yumurtalı ekmeğe rastlamak mümkün.

Yumurtalı ekmek birçok şekilde yapılabilir ama en lezzetlisinin tarifi burada.

Baharatlı yumurta ve sebze kullanarak mükemmel bir yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.

Malzemeler isteğe ve ağız tadınıza bağlı. Ancak bize size şunları önerelim.

Olmazsa olmazı yumurta ve ekmek.

İsteğe bağlı olanlar ise soğan, domates, dolmalık biber... Mantar ve ıspanak da kullanmak isterseniz bu ikisini önceden sotelemeniz gerekiyor.

Kişniş ve maydanoz gibi otların yanı sıra kırmızı toz ya da pul biber ve karabiber de kullanılabilir.

Bu arada yumurtalı ekmeğin çok yumuşak olmasını istemiyorsanız kalın ekmek dilimlerini tercih edin.

İşte şimdi tek porsiyonluk yumurtalı ekmeğin tarifine gelelim.

Bir karıştırma kabının içine aşağıdakileri ekleyin:

3 yemek kaşığı doğranmış soğan (arpacık ve yeşil soğan karışı olabilir)
1 ya da 2 doğranmış yeşil biber veya çeyrek çay kaşığı karabiber
1 dal kişniş yaprağı veya ince kıyılmış maydanoz
2 ya da 3 yemek kaşığı sert domates (çekirdiğe alınmış ve doğranmış) Buna dolmalık biberi de doğrayarak ekleyebilirsiniz.
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 tutam zerdeçal

Domates yumurta ile pişirildiğinde hafif keskin bir tat verir, bu yüzden sevmiyorsanız kullanmayıp yerine ince kıyılmış dolmalık biberi tercih edebilirsiniz.

YUMURTALI EKMEK TARİFİ

Karışımın üzerine yumurtayı kırın. Çatal veya çırpıcı ile iyice çırpın.

Tavaya döktüğünüz 1 yemek kaşığını yayın sonra da ısıtın.

Tava yeterince ısındığında ekmek diliminin bir tarafını yumurtaya batırın. Tamamını bir seferde batırmayın çünkü yumurta az pişebilir. Tavanın aşırı ısınmasına izin vermeyin.

Sonra ekmeği tavaya yerleştirin. Orta boy bir yumurta için 2 dilim ekmek yeterli.

Ekmeğin yumurtalı tarafı pişince ekmekleri kenara alın ve yumurtayla yaptığınız karışımı tavaya dökün. Biraz pişirdikten sonra tahta kaşıkla ikiye ayırın.

Pişmeye yakın ama hala nemliyken üzerine isteğe bağlı olarak peynir ekleyip ekmek dilimlerini üzerine yerleştirin ve tahta spatula ile bastırın.

Sonra diğer tarafa çevirin. Yumurtanın her iki tarafının da piştiğinden emin olun. Ayrıca üzerine tercihen kırmızı biber serpebilirsiniz.

YANINDA NE GİDER?

Yumurtalı ekmeğiniz hazır. Sıcak servis edin. Yumurtalı ekmeğinize dilerseniz ketçap dökebilirsiniz. Yanında domates çorbası da iyi gider.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber