Yumurtalar her haşladığınızda çatlıyorsa sebebi bu! Yumurta haşlarken yapılan bu hatayı öğrendiğinizde her şey değişecek
Yumurta haşlarken yaptığımız bazı ortak hatalar haşlanan yumurtanın bir anda çatlamasına neden oluyor. Sıkça tekrarlanan bu hata dilediğimiz kıvamda tek parça halinde yumurta haşlama hayalimizin de önüne set çekmiş oluyor.
Yumruta haşlarken yapılan en büyük hata buzdolabında muhafaza edilen yumurtanın direkt olarak su içerisinde kaynatılması. Bu sıcaklığı bir anda değişen yumurtanın çatlamasına yol açıyor. Anlık sıcaklık değişimi yumurtanı sert dış kabuğunu etkiliyor. İçeride sıkışan basınç yumurta kabuğunu çatlatıyor.
Yumurta kabuğunun bir anda çatlamasının önüne geçmek için önce sıcaklığını dengelemek gerekiyor. Yumurtaları önce mutfakta oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin ve soğukluğunu alın. Ardından suyun içine bırakın ve haşlayın. Bu şekilde yumurta kabukları çatlamayacaktır.
Kaynak: Haber Global TV