Yumurtalar yeniden ısıtılarak tüketilebilir ancak bazı kurallara uymanız gerekiyor. Aksi halde sağlığınız için kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çiğ yumurta sertleşene kadar pişirilmeli, iyice piştikten sonra sığ bir kaba konulmalı ve 4 derecede buzdolabında saklanmalı. Çırpılmış yumurtayı tercih edenler yumurtaları mikrodalgada uygun bir kaba koyup yüksek sıcaklıkta pişirmeli. Eşit şekilde ısıtıldığından emin olmak için arada karıştırmakta fayda var.Fırında ise fırına dayanıklı bir tavada 176 derecede 15-20 dakika ısıtmak yeterli.Haşlanmış yumurtalar ise, yumurta sarısının patlama riski nedeniyle kesinlikle mikrodalgada ısıtılmamalı. Bunun yerine yumurtaları ısıya dayanıklı bir kaba koyup üstüne kaynar su dökmek daha mantıklı bir yöntem. 10 dakika sonra yumurtalarınız istediğiniz gibi ısınmış olacak.Kızartılmış ya da sahanda yumurtayı yeniden ısıtmak için ise bir kağıt havluya sarıp mikrodalgada uygun bir kaba koyun. 30 saniye işinizi görecektir. Daha sıcak istiyorsanız 2 dakikaya kadar yolu var. Kabı mikrodalgaya koymadan 30 saniye önce ısıtıp üzerine tereyağı sürerseniz sonuç çok daha iyi olacaktır. Isıttıktan sonra bir dakika soğuması için bekleyin. Böylece kesildiğinde yumurtanın patlama riski ortadan kalkacaktır.Poşe yumurta ise en kolayı. Bir tencerede suyu kaynatıp yumurtaları içine kırın, sonra girdap oluşturmak için çırpın. İşlem bittikten sonra buzlu suyun içine koyun ve buzdolabında saklayın. 2 gün buzdolabında koruyabilirsiniz. Servis yapmak istediğinizde bir tencere su kaynatın, kaynattıktan sonra ocaktan alın ve dolaptan çıkardığınız poşe yumurtaları suya koyun. 30-60 saniye tekrar ısıtıp servis edebilirsiniz.Bu arada bir yemeğin sadece 1 kez ısıtılabileceğini, 2. kez ısıtılmaması gerektiğini de sakın unutmayın. Çiğ yumurtalar, salmonella dahil birçok bakteriyi vücudunuza taşıyabilir. Bu yüzden yumurtaların iyi pişirilmesi çok önemlidir.