Yumurta haşlarken içerisine birkaç damla limon eklerseniz ne olur? Hangi sorunu çözdüğünü öğrenen hemen denemek istiyor
Yumurta haşlarken haşlama suyu içerisine limon sıkmak haşlama sürecinde gören bir problemin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Eğer haşladığınız yumurtalar pişme sürecinde çatlamaya başlıyorsa bu durumda haşlama suyuna limon sıkmak tüm sorunlarınızı ortadan kaldırıyor.
Haşlama suyuna limon sıkmak yumurtanın kabuğunun daha sert ve sağlam kalmasını sağlayarak pişme esnasında yumurtanın çatlamasını önlüyor. Bu da yumurtanın haşlanırken yapısının bozulmasını ve pişme sürecinin değişmesini engellemeye yardım ediyor. Yumurtanın kabukları çatlamadan tek parça halinde haşlanmasını sağlamak için 1 yemek kaşığı limon suyunu yumurtaları haşlayacağınız su içerisine eklemek yeterli oluyor.
Haşlanma sürecinde kabukları sağlamlaştıran limonun kullanımı yumurta kabuğunun soyulmasını ise etkilemiyor. Bu şekilde rahatlıkla limon suyunu yumurta haşlarken kullanabilirsiniz.