Yumurta haşlarken aslında bakın ne yapmak gerekiyormuş! Yumurta haşlama suyuna 1 tane ekleyin ve...
Yumurta haşlarken bazı doğal yöntemler kullanmak gerekiyor. Yumurtanın yapısını koruması ve kabuğunun yumuşak kalması için uygulanan bu yöntem kürdan ile karşımıza çıkıyor.
Çoğu kişi yumurta haşlarken belirli hataları tekrarlıyor ve bu da yumurtanın çatlamasına neden oluyor. Çatlayan yumurtanın kıvamı istenen ayarda kalmıyor. Yumurtanın çatlamasının en büyük nedeni ise haşlamadan önce soğuk halde beklemesi. Dolaptan direkt olarak suyun içerisine aldığınız yumurta hızlı bir sıcaklık değişimine maruz kaldığından kısa sürede çatlıyor.
Eğer yumurta haşlarken içerisine 1 adet kürden koyarsanız kürdan yumurtanın çatlamasını önleyecek ve bu şekilde yumurta yapısından hiç bir şey kaybetmeden pişecektir.