Yoğurt hemen ekşiyorsa çözümü çok basit! İşte yoğurdun ekşimesini önlemenin doğal yolu

Yoğurt içerdiği canlı bakteri kültürlerinden dolayı ekşimeye başlayabilir. Bu bakteri kültürleri aslında yoğurdun kendine has tat ve kıvamına katkı sağlayan, aynı zamanda sağlıklı yapılardır. Ancak yoğurt yanlış koşullarda saklandığı takdirde bakteriler hızla çoğalmaya başlar ve bu da yoğurdun ekşi bir tat kazanmasına yol açar. 

Yoğurdun ekşimesini önlemek için uygun koşullarda saklamanız gerek. Yoğurttaki bakteriler sıcak havada hızla çoğalır. Bu sebeple yoğurdu buzdolabında +4 derecede saklamanız gerekiyor. Ayrıca yoğurdu sakladığınız kabın temiz ve kapağının sıkı şekilde kapalı olduğundan da emin olmalısınız.