Yıllardır boşuna uğraşıyormuşuz! Haşlanmış yumurtanın kabuklarını 1 saniyede soymak için...

Haşlanmış yumurta soyarken yumurtaya zarar vermek istemiyorsanız bilmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Kimisi haşlama esnasında kimisi ise haşlandıktan sonra uygulanan bu yöntemler ile yumurtayı saniyeler içerisinde soyabilirsiniz. İşte bazı haşlanmış yumurta soyma yöntemleri:

Tuz eklemek: Haşlanmış yumurtayı kolaylıkla soymak için uygulanan yöntemlerden biri haşlama suyuna tuz eklemektir. Bu şekilde tuzlu suda haşlanan yumurtaların kabukları hemen soyulacaktır. 

Kaşıkla soymak: Haşlanmış yumurta soyarken kullanabileceğiniz bir başka yöntem ise kabuğun üst kısmına yatay şekilde kaşık geçirmektir. bu şekilde bir yerden geçen kaşıkla döndürerek yumurtayı soyabilirsiniz. 

Yuvarlama yöntemi: Haşlanmış yumurtayı saniyeler içerisinde soymak için bir diğer yöntem ise haşladıktan sonra tezgah ve eliniz arasında tutacağınız yumurtayı bir süre ileri geri yuvarlamak olacaktır. Bu şekilde kabuğu iyice yumuşayan yumurtayı kolaylıkla soyabilirsiniz. 

Soğuk suda bekletmek: Yumurta kabuğu kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya koyulduğu zaman yumuşayacak ve çok daha kolay soyulacaktır. Haşlanan yumurtayı soğuk suda bekletirseniz kabuğu saniyeler içerisinde soyabilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV