Yeşilçam'a bile ilham olan turşunun sırrı açıklandı! Turşuyu böyle kurunca asla bozulmuyor

Kış aylarının vazgeçilmez tüketim ürünlerinden biri olan turşu zamanında Yeşilçam filmlerine bile ilham olacak kadar önemli bir gıdadır. Turşunun doğru şekilde kurulması ve fermente olması hem sağlık hem lezzet dengesi açılarından önem arz eder. Turşuyu bu şekilde kurduğunuzda asla bozulmuyor.

Son Güncelleme:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu hazırlanması uzun süren ve dikkat isteyen bir yiyecektir. Turşunun tuzu, suyu, fermente süresi ve ekşiliği tam bir denge içerisinde olmalıdır ki turşunun tadı güzel olsun. Bu da ince bir işçilikle uğraşmak gerektiğini ortaya koyuyor. 

Turşu hazırlarken belirli püf noktalara dikkat ettiğinizde turşunuz bozulmaz ve tadı tam kıvamında olur. Pratik bilgiler içerisinde turşu kurmanın püf noktası sayılan bu yöntemleri deneyebilirsiniz. İşte lezzetli ve asla bozulmayan turşu kurmanın püf noktaları: