Anne eli değmiş gibi pişiyor! Bu yöntem ile yaprak sarma yumuşacık oluyor

Kültürümüzün vazgeçilmez yemeklerinden olan ve ülkemizde her bölgede kendine özgü farklılıklar ile pişirilen yaprak sarmanın en güzel yanı şüphesiz ağızda dağılan yumuşacık yapısıdır. Yaprak sarmanın hem yaprakları hem de iç harcını yumuşatan bu yöntemi mutlaka deneyin.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültüründe özel yeri olan yemeklerden biri yaprak sarmadır. Yaprak sarmanın en önemli özelliklerinden biri ise yumuşacık pişmesi ve hem yaprağın hem de harcın ağızda dağılmasıdır. Ancak yaprak sarma pişirirken bazı püf noktaları kullanmadığınızda bu yumuşaklığı elde etmek zordur. Yaprak sarma pişirirken bu yöntemi uyguladığınız zaman annelerimizin gizli tarifinden çıkmışçasına lezzetli bir yaprak sarma hazırlayabilirsiniz. İşte az bilinen püf noktası ile yapak sarma tarifi:

Kaynak: Haber Global TV