Yaprak sarma kararıyor mu? Böyle pişirildiğinde kararma sorunu olmuyor

Yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak yaprak sarma yaparken kararma sorunuyla karşılaşmak pek çok kişinin yaşadığı bir problemdir. Neyse ki, bu sorunu çözmek oldukça mümkün.

Son Güncelleme:

Yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak yaprak sarma yaparken kararma sorunuyla karşılaşabiliriz. Bu durumu engellemenin birkaç püf noktası bulunmaktadır.

***

Yaprak sarma yaparken yaprakları haşlamak yerine kaynar suya batırarak yumuşatmak, kararmayı önlemek için etkili bir yöntemdir.

Ensonhaber'deki bilgilere göre; Asma yapraklarının pirinç harcı ile buluşmasıyla yapılan yaprak sarması, özel gün sofralarının baştacıdır.

****

Yaprak sarması ister etli ister zeytinyağlı olsun, tek tek emek ister.

Sarmaları sarmak kadar doğru pişirmek de lezzeti açısından önemlidir.