'Vali kebabı'ndan esinlenip 'kaymakam dolması' yaptılar!
Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde yetiştirilen on dilim kavun, pirinç ile Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ta avlanan yayın balığı bir araya getirilerek "kaymakam dolması" adıyla yeni bir lezzet ortaya çıkarıldı.
Son Güncelleme:
Kızılırmak ilçesinde yaklaşık 20 bin dekarda yetiştirilen meşhur on dilim kavun ile 35 bin dekar arazide yetiştirilen çeltiğe katma değer kazandırmak ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak için bir çalışma yapıldı.
Kızılırmak Kaymakamlığının girişimiyle özellikle 15 ve 16'ncı yüzyıllarda saray mutfağında hazırlanan kavun dolmasından esinlenilerek hazırlanan yemekte, ilçede yetiştirilen pirinç, kavun ve Kızılırmak'ta avlanan yayın balığı kullanıldı.