Usta aşçıların lezzet sırrı oymuş! Pilav pişirirken içine eklediğinizde tane tane pişmesini sağlıyor
tür mutfak kültürünün en önemli ögelerinden biri olan pirinç pilavı dışarıdan basit görünse de hazırlanması ustalık isteyen bir yemektir. Pirinç pilavını hazırlarken bu püf noktayı kullandığınızda pilav asla lapa kalmıyor.
Son Güncelleme:
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan pirinç pilavı her ne kadar basit görülse de karmaşık bir yemektir. Pirinç pilavının tam kıvamında pişmesi ve lapa olmaması için bazı işlemlerden geçmesi gerekir. Ancak pilav hazırlarken ne kadar uğraşsanız da bazen lapa pilavı engelleyemeyebilirsiniz.
bu noktada pilavın lapa olmasını engellemek için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Yemek tarifleri içerisinde tane tane pilavın püf noktası olan doğal yöntemler ile pilavınız dillere destan olacak. İşte tane tane pirinç pilavının püf noktası: