Üsküp mutfağının en sevilen lezzeti! Ajvar böyle hazırlanırsa küflenmiyor

İlk olarak Patlıcan ve kapyaları közleyin ardından soyun. Sonrasında da İnce ince doğrayın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında tavada güzelce renk değiştirene dek kavurun. İçine önce pürelenmiş domatesi ilave edip, suyunu çekene kadar iyice kavurun. Bu işlemden Sonra közlenmiş kapya ve patlıcanları ilave edip iyice kavurun. Tuz ve baharatları yavaş yavaş ekleyin. Sos suyunu çekince hepsini birlikte blenderdan geçirin. 10-15 dakika kadar daha kısık ateşte kavurup iyice pişirin.

Piştikten sonra sıcakken hızlı bir şekilde kavanozlara doldurun. Unutmadan Üzerine 1'er yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Ve Kapakları sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyunca buzdolabında veya serin, güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Kapağını açıp Kullandığınız kavanozu mutlaka buzdolabına koyun.

Önemli uyarı: İçine koyacağınız kavanozları kaynar sudan geçirip sonrasında Ajvarı öyle koyun.

Şimdiden afiyet olsun