Unutulmaya yüz tutmuş mesleklere o da eklendi, son demlerini yaşıyor

Teknolojiye yenik düşen mesleklerden biri de Gomalak oldu. Antika ürünlerin cilalanması ile bilinen mesleği yapanların sayısı artık bir elin parmağını geçmiyor. İstanbul'da yaşayan son ustalardan Ayhan Kaymak, mesleğin kaybolup gitmesini istemiyor.

Son Güncelleme:

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasına yeni bir tane daha eklendi. Birçok insanın adını dahi bilmediği "gomalak ustalığı" artık son demlerini yaşıyor. Önce böcek salgısından cila elde ediliyor. Sonra o cila hazırlanıyor. Ve son olarak da antikalara özenle sürünüyor. Ortaya tam bir şaheser çıkıyor.

İstanbul'da yapanların bir elin parmaklarını geçmediği gomalak ustalarından biri olan Ayhan Kaymak, bu işin 43 yıllık ustası. Kaymak, teknolojiye yenilen mesleğini yaşatmayı amaçladığını belirterek, "Kafamda başka bir proje var bir yer açıp insanlara gomalak öğretmek bundan sonraki amacım bu olacak. İnsanlara bu mesleği öğreteceğim" diye konuştu.

Ayhan Kaymak, İstanbul'daki birçok tarihi yapının restorasyonunda da yer almış. Ayasofya Cami'nin türbe kısmındaki bütün kapıları kendisinin yenilediğini belirten Kaymak, buna ek olarak Abdülhamid Han'ın türbe kapısını da kendisinin yaptığını sözlerine ekledi.

Vaşağın yüzeceğini zannederek kayda geçti: Sonrasında... Sahibinin su sıcaklığını kontrol etmesi için kediyi görevlendirdiği anlar viral oldu Karınca yuvasını işgal etmeye kalkışan yılanın hazin sonu Arin Gölü flamingolarla şenlendi Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı Akvaryumda enteresan anlar: Yunusun insana özenerek takla attığı anlar ilgi odağı oldu