Ünlü şarkıcı Aaliyah'ı 22 yaşında ölüme götüren uçak

25 Ağustos 2001'de ünlü şarkıcı Aaliyah'ı taşıyan uçak düştü. Ünlü şarkıcıyı ölüme götüren o uçakla ilgili çok şey konuşuldu... İşte Aaliyah'ın son yolculuğunun adım adım öyküsü.

Son Güncelleme:

Bundan 20 yıl önce 25 Ağustos 2001'de içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu ünlü şarkıcı Aaliyah 22 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaza öncesinde Aaliyah kariyerinin en iyi günlerini yaşıyor, ünü günden güne artıyordu. RnB'in prensesi olarak kabul ediliyordu.

Amerikan Müzik Ödülleri'nde MTV Video Müzik Ödülleri'nde hep o vardı. Genç yaşına rağmen 5 kez Grammy'ye aday gösterilmiyor. 

At Your Best, Are You That Somebody ve Try Again şarkıları ne büyük hitleri arasındaydı. 

Aaliyah'ın sıra dışı bir hayatı vardı. Daha 15 yaşındayken o dönem 27 yaşında olan ünlü şarkıcı R Kelly ile gizlice evlendi. 

R. Kelly şu anda seks ticareti suçlamasıyla yargılanıyor. 

Peki Aaliyah'ın ölümüne neden olan uçak kazası nasıl gerçekleşti?

2001'in Ağustos ayında 60 kişilik bir ekiple Aaliyah, Kasım ayında çıkacak yeni şarkısı "Rock the Boat"un klibini çekmek üzere harekete geçti.

22 Ağustos - Aaliyah ve ekibi, Miami'ye gitti. Buradan dans koreografilerinin çekimleri yapıldı. Aynı günün akşamında Miami'deki otelin havuzunda Aaliyah'un sualtı çekimleri yapıldı.

Aslında 26 Ağustos'ta uçağa binmesi gerekiyordu, bir gün erken bindi

23 Ağustos - O ve ekibi klibin ana teması çekimleri için Bahamalar'a uçtu.  Yedek dansçılarıyla birlikte Aaliyah'ı yatta gösteren sahneler çekildi. 

25 Ağustos - Bu güne kadar her şey plana uygun gitmişti. Hatta planlanandan da hızlı gerçekleşti. Çekimler 26 Ağustos'ta tamamlanacaktı. Ancak Aaliyah'ın beklemesine gerek olmadığı düşünülerek Aaliyah'ın dönüşüne karar verildi. Bu kararın sonu ölümcül oldu.

Aaliyah, kuaförü, koruması ve plak şirketinden bir yöneticisi bölgenin saatiyle akşam 7'ye 10 kala Miami'ye uçacak Cessna 402B çift motorlu hava uçağına binmek için Locka Executive Havalimanı'na gitti. 

Uçağa Aaliyah, yanındakiler ve uçuş mürettabatıyla birlikte toplam 9 kişi bindi. Ayrıca çok sayıda ekipman da uçağa yüklendi.

Görgü tanıkları pilot ile mürettebat arasında yükleme sırasında bir tartışma yaşandığını anlattı. Pilot, uçağa aşırı yükleme yapıldığından şikayet ediyordu. Ancak ısrarcı olmadı ve uçuşu yapmaya karar verdi.

O sırada Aaliyah ise erkek arkadaşını aradı. Aralarında geçen görüşmede Aaliyah, uçakla ilgili olarak kendisini iyi hissetmediğini, ancak başka çaresi olmadığı için yola çıkacağını söyledi. İddiaya göre uyku hapı aldı. 

300 kiloluk uçak yola çıktı, 30 metre yükseldikten sonra sola yatıp burun üstü düşerek yere çarptı. 

Aaliyah'la birlikte 5 kişi kaza mahallinde hayatını kaybetti, 3 kişi de kaldırıldıkları hastanede öldü. 

Kaza haberi Amerika Birleşik Devletleri'ne ulaştığında herkes büyük bir şok yaşıyordu. Aaliyah'ın hayranları yas tuttu. 28 Ağustos'ta Aaliyah'ın naaşı bir cenaze arabasıyla hayranlarının arasından  geçirilerek ABD'ye gönderildi. 

Aaliyah'ın ölümüyle ilgili çok sayıda spekülasyon da yapıldı. Aaliyah'ın o dönem Destiny's Child ile popüler olan Beyoncé için bir tehlike oluşturduğu için öldürüldüğü bile öne sürüldü. 

Aaliyah kimdir?

Ünlü şarkıcının tam adı Aaliyah Haughton. 10 yaşında bir tv şovunda ilk kez üne ulaştı. 2 yıl sonra R. Kelly ile tanıştı. R. Kelly ona Age Ain't Nothing But a Numar albümünde yardımcı oldu. Albüm 1994 yılında piyasaya çıktı ve 6 milyon kopya sattı.

Aaliyah ve R. Kelly, 1994 yılında gizlice  evlendi. Henüz 15 yaşında olan Aaliyah'ın 27 yaşındaki R. Kelly ile hamile olduğunu düşündüğü için evlendiği daha sonradan ortaya çıktı. 

Aaliyah'ın çocuk olması nedeniyle R. Kelly sahte belge düzenleyerek illegal bir evlilik tezgahladığı iddiasıyla suçlandı. 

Ailesi bu durumu öğrenince evlilik feshedildi. R. Kelly, reşit olmayan çok sayıda kişiyi tacizle suçlandı ve halen yargılanıyor.

Evliliği bittikten sonra Aaliyah'ın kariyeri de neredeyse sona eriyordu. 2001 yılında One in a Million ablümü, ve Jet Li'yle birlikte oynadığı Romeo Must Die filmi kariyerinde zirve yapmasını sağladı. 

Daha sonra korku filmi Queen of the Damned'da oynadığı. Bu film onun ölümünden sonra vizyona girdi. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber