Ünlü astrolog Dinçer Güner duyurdu: Direkt söylemeyecekler, ima edecekler... Merkür Yengeç burcunda

İşte ünlü astrolog Dinçer Güner'in "Merkür Yengeç Burcunda, Duygular Dile Geliyor" başlıklı paylaşımı şöyle:

"Bugün itibari ile Merkür artık Yengeç burcuna geçiş yapacak 11 Temmuz'a kadar bu burçta seyahat edecek.
Bu da aslında bizim düşünce şeklimizin, konuşmamızın, karar mekanizmamızın, merak edeceğimiz şeylerin, okuyup bilgi sahibi olacağımız konuların biraz daha Yengeç sembolizmi ile çalışacağına işaret etmektedir. Peki bu ne demek, şimdi bunu açalım biraz.

Yengeç burcu astrolojide; aidiyet duygusu, bakmak, beslemek, annelik etmek, ev, yuva, aile, vatan, geçmiş konular, anılar, korumak, saklamak, biriktirmek, güvenlik, bilinçaltı, duygular gibi temalara işaret eder.

Merkür Yengeç burcunda iken; duygularımızı ifade etmek, duygularımızı konuşmak çok daha kolay olur. Duygusal iletişim dönemi başlıyor demek pekte yanlış olmaz. Fakat bu dönem direkt iletişim kurmak yerine söylemek ve ifade etmek istediklerimizi ima yolu ile anlatabiliriz veya konuşmak istediğimiz konunun etrafında dönebiliriz.

Kendimizi ifade ederken önceliği artık nasıl hissettiğimize vereceğiz. Ama diğer yandan kendimizi olabildiğince güvende de tutmaya çalışacağız. Bu yüzden karar verirken büyük riskler almaktan kaçınacak, hatta çoğu zaman denenmiş ve başarılı olmuş fikirleri tercih edebileceğiz.

Eski anılar, eski resimler, eski okul yıllıkları, çocukluk anıları vb. konuları konuşmak daha çok hoşumuza gidebilir bu dönemde. Nostalji duygusunu yaratan konular hakkında konuşmak, fikirler belirtmek daha çok hoşumuza gider. Eskiden izlediğiniz bir diziyi de yeniden izleyebilirsiniz.

Bu dönem birilerini ikna etmek istiyorsanız daha çok duygularına hitap etmelisiniz ya da duygusal iletişim kurmayı geliştirmeniz gerekir.

Sevdiklerimizin dertlerini, sorunlarını dinlemek, onları saklamak, onlara çözümler sunmaya çalışacağız. Özellikle ailevi konularda da önemli kararlar alınabilir.
Şiir yazmak, roman yazmak, senaryo yazmak, yaratıcı çalışmalar içinde bulunmak içinde harikadır.
Önemli kararlardan önce yalnız kalmalı, içe dönmeli, kendinizi dinlemeli, alacağınız kararın size nasıl hissettireceğine odaklanmalısınız.

Yemekler yapmayı öğrenebilir, ailevi dedikodular daha çok ilgimizi çeker, tarih kitapları okuyabilir, soyumuzu sopumuzu araştırabiliriz. Ev almak, taşınmak, ev kurmak, ev satmak içinde uygun bir zamanda olacağız."