Ufalanmayan kazan dibi yapmanın en kolay yolu! Şeflerin gizli tarifi
Kazandibi Nasıl Yapılır?
Sübye yapımı için: bir kase alalım ve 2 su bardağı sütü, yarım
bardak toz şeker,pirinç unu ve buğday nişastasını koyalım. Ardından
karışımı iyice karıştıralım. Topaklanma olmaması için çırpma teli
kullanarak karıştırabilirsiniz.
Geniş bir tencere alalım ve kazandibinin yapımına başlayalım.
Kalan 5 su bardağı sütü (1 bardak 200 ml olacak) tencereye
aktaralım.
Ardından 1 su bardağı şekeri ilave edelim ve bir taşım
kaynatalım.
Kaynayan şekerli sütün içerisine hazırladığımız sübyeyi yavaş yavaş
ilave edelim ve karıtıralım. Burada sürekli karıştırmak çok
önemli.
Ocağımızı kısık ateşe alalım.
Tenceremizdeki muhallebimizi sürekli karıştırarak muhallebi
kıvamına gelene kadar pişirelim.
Muhallebi kaynayıp göz göz olduğunda ocaktan alalım. 1
paket vanilyayı ilave edelim güzelce karıştıralım.
Pişen muhallebimizi oda sıcaklığına ulaşması için bir
kenara alalım ve soğumasını bekleyelim.
Köşeli bir borcam alalım ve içerisine tereyağı ile yağlayalım.
Tabana eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyerek yayalım.
Tepsinizi ocağın üzerine alın ve çevire çevire tereyağı ile pudra
şekeri karışımının yanmasını sağlayın.
Şeker eriyip karamelize hale geldiğinde tepsinin dibine
muhallebiden ince bir katman yayalım.
Muhallebinin ince katmanını pişire pişire yakalım.
Yakma işleminin bitmesinin ardından kalan muhallebimizi de tepsiye
eşit olacak şekilde yayalım.
Muhallebinin üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Tatlımızı buzdolabına kaldırıp soğumasını ve güzelce kıvam almasını
sağlayalım. Soğuyan tatlımızı buzdolabından alarak ince ince
dilimleyelim ve ardından spatula yardımı ile kıvırarak rulo şeklini
verelim. Bu aşamada spatulayı su ile ıslatabilirsiniz.
Ev yapımı kazandibi tatlınız hazır.
Afiyet olsun!