Uçakta bavul devri sona erebilir: Japonlar buldu!

Japon Havayolları bavulsuz seyahatin önünü açacak bir uygulama başlattı. Turistleri bagaj taşıma derdinden kurtaran havayolu şirketine yakıttan tasarruf ettiren bu sistem tutarsa hayatımızda pek çok şey değişecek.

Son Güncelleme:

Japan Airlines, turistlerin bagajdan ve havayolunun yakıttan tasarruf etmesine olanak tanıyan 'Any Wear, Anywhere' adlı yenilikçi bir kıyafet kiralama hizmeti başlattı.

Dünyayı dolaşırken karşılaşılan zorluklardan biri çoğu zaman bagaj taşımaktır. Ve sadece nihai varış noktasında değil, aynı zamanda havalimanlarında, molalarda ve transferlerde de. Ancak Japon havayolu şirketi seyahat dünyasında devrim yaratırken bu endişeye son vermeyi vaat eden yenilikçi bir hizmet başlattı. "Any Wear, Anywhere" adı altındaki bu yeni teklif, yalnızca yolcuları bagaj yükünden kurtarmakla kalmıyor aynı zamanda sera gazı emisyonlarını da azaltıyor.

Asya ülkesinde kısa süre önce uygulamaya başlanmasından bu yana "Any Wear, Anywhere" seyahat ve seyahat tutkunlarının dikkatini çekti. Dünya çapında moda olma yolunda da ilerliyor. Bu öncü hizmet, yolcuların her destinasyona ve duruma uygun kişiye özel kıyafetler kiralamasına olanak tanıyor.  Takım elbiselerden rahat kıyafetlere kadar her gezginin zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun geniş bir çeşitliliğe sahip.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Seyahatten dört hafta önce ve maksimum iki hafta için rezervasyon yapılabilen bu hizmet, yolcuların kıyafetlerini rezerve etmelerine olanak tanıyor. Varış noktasına vardığınızda bagaj otelde veya seçilen konaklama yerinde turistleri bekleyecek. Konaklama sona erdiğinde gezginler, kullanılan eşyaları yıkamak veya ütülemek zorunda kalmadan her şeyi buldukları yere bırakabilecek.

Kiralama hizmeti yeni giysi üretiminin ve bununla ilişkili atıkların azaltılmasına yardımcı olduğundan sürdürülebilirlik de bu girişimin merkezinde yer alıyor. Her kullanımdan sonra giysiler özenle temizlenerek bir sonraki müşteriye hazırlanıyor. Bu giysiler de perakendecilerin fazla stoklarından veya döngüsel ekonomi kavramını desteklemek için ikinci elden geliyor.

Bu yeni hizmetin deneme süresi 31 Ağustos 2024'e kadar uzatılacak. Şirket halihazırda yolcuların kayıtlı bagajlarının ağırlığında önemli bir azalma olup olmadığını izliyor ve deneme tamamlandığında istatistikleri açıklayacak. Bunlar olumluysa, turistlerin daha ekonomik bir şekilde seyahat etmesine olanak tanırken atmosfere yayılan kirletici emisyonları azaltmak için de uygulanabilir bir önlem haline gelebilir.

Sonraki Haber