Turşu Malzemelerine Yenisini Ekleyin! İşte Kıtır Kıtır Biber Turşusunun Püf Noktası
TARİF
Biber turşusunu yapmaya başlarken öncelikle turşu suyunu
hazırlayın.
Bir kabın içerisine suyu doldurun ve tuzu ilave edin.
Tuz eriyene kadar suyu karıştırın.
İçerisine sırasıyla sirke, şeker ve limon tuzunu da ekleyerek
karıştırmaya devam edin.
Bu işlemlerle birlikte turşu suyunuzu hazırlamış olacaksın
Sarımsakları soyun ve cam kavanozun altına dizin.
Üzerine nohutları ve kereviz saplarının yarısını ekleyin.
Daha sonra yeşilbiberlere bıçak yardımıyla çizikler atın ve cam
kavanozunuza doldurun.
Daha sonra üzerine ayırdığınız kereviz yapraklarını doğrayın.
Son olarak hazırlamış olduğunuz turşu suyunu ekleyin.
Turşunuz hazır!
Kavanozu ışık almayacak serin bir yerde muhafaza etmeye özen
gösterin.
Kaynak: mynet, youtube.com