Turşu Malzemelerine Yenisini Ekleyin! İşte Kıtır Kıtır Biber Turşusunun Püf Noktası

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, sağlığımız için birçok fayda barındırmaktadır.

Son Güncelleme:

Özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilen turşular, bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte ve probiyotik özelliği ile sindirim sistemimize katkı sağlamaktadır. Evde doğal yöntemlerle yapılan turşular ise fermente özelliği sayesinde metabolizmayı da olumlu yönde etkilemektedir.

Biber turşusu, bu sağlıklı ve lezzetli seçeneklerden sadece biridir. Biber turşusu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. İşte size biber turşusu tarifinin detayları ve püf noktaları:

Hatay ve Mardin mutfağının lezzetlerini "Yıldızlı Tarifler" kitabında bir araya getiren yazar Yıldız Öz Samaha, mutfaklardaki yerini almaya başlayan biber turşusunun püf noktalarını paylaşıyor. Biber turşusu tarifi, kolay gibi gözükse de aslında bu bahsedeceğimiz ipucundan birçok kişi habersiz. Biber turşusu yapımında kereviz yaprağı kullanırsanız çok daha lezzetli bir ev yapımı turşu hazırlayacaksınız.