Türk kahvesinden köpük eksik olmayacak! Türk kahvesini köpürtmek için cezveye bir kaşık eklemek yetiyor

1. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve istediğiniz miktarda şeker ilave edin. 

2. Her fincan için bir fincan soğuk içme suyu ilave edin. 

3. Kahveyi ve şekeri suyla iyice karıştırarak çözülmesini sağlayın. 

4. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşana kadar kaynamaya yakın olacak şekilde ısıtın. 

5. Bu nokta çok önemli, kahve kaynamadan hemen önce cezveyi ocaktan alın ve üzerinde oluşan köpüğü fincanlara eşit şekilde paylaştırın.

6. Cezvede kalan kahveyi tekrar ocağa alın ve bir taşımlık kadar kaynattıktan sonra fincanlara paylaştırın. Afiyet olsun.