Tüm bildiklerinizi unutun! Bu zararını öğrendikten sonra tahin ve pekmezi bir daha asla birlikte tüketmek istemeyeceksiniz

Yılardır birlikte tüketilen ve karıştırılması ile enfes bir lezzeti ortaya çıkaran tahin ve pekmezi aslında yanlış şekilde tüketiyormuşuz. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar tahin ve pekmezin birlikte tüketilmesindeki zararı ortaya koydu.

Son Güncelleme:

Kendine has aroması ile pek çoğumuzun çocukluğundaki vazgeçilmez lezzet olan tahin ve pekmez karışımının aslında fazlasıyla zararlı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar tahin ve pekmezin birlikte tüketilmesinin ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini gösterdi. 

Nispeten daha acı tadı ile tahin içerdiği sağlıklı yağ ile beraberinde bir çok faydayı getirse de daha lezzetli bir şekilde tüketmek için şeker oranı yüksek olan pekmezle buluşturulur. Bu karışı lezzetli ve sağlıklı olduğu düşünülerek hazırlanıyordu. Ancak yapılan araştırmalar aslında tahin ve pekmez karışımının sağlıksız bir tüketime yol açtığını ortaya koydu. Tahin ve pekmezin bir arada tüketilmesi iki gıdanın da faydalarının yok olmasına yol açıyor. İşte tahin ve pekmezi birlikte tüketmenin zararları:

Kaynak: Haber Global TV