Tıkalı lavabolardan su şelale gibi aksın istiyorsanız mutlaka deneyin! Bu yöntem ile lavabonuz bir daha tıkanmayacak

Tıkalı lavaboları açmak için yalnızca iki malzemeye ihtiyaç duyacaksınız. Lavabo açıcı ve çamaşır deterjanı gibi güçlü kimyasallar ile uğraşmanıza gerek kalmadan kolaylıkla tıkalı lavaboları açabilirsiniz. 

Bu doğal yöntemde sirke ve tuz kullanarak tıkalı lavaboları tamamen açabilirsiniz. Lavabolardaki tıkanıklıklardan kurtulmak için ilk olarak lavabo deliklerine 1 çay bardağı kadar tuz dökün. Bu aşamada deliklerin tamamen tuzla dolamsı önemli. Ardından 1 su bardağı beyaz sirke ya da elma sirkesini tuzun ardından lavaboya dökmeye başlayın. Etkileşime giren tuz ve sirke lavaboların tamamen temizlenmesini sağlayacaktır. Son olarak Kaynar su alın ve yavaşça lavabo deliğinden dökmeye başlayın. Su döküldükçe lavabonun tamamen açıldığını göreceksiniz. 

Bu yöntemi uygularken yalnızca sirke ve tuzun etkileşime girmesinden dolayı oluşan kokudan kaçınmanız gerekiyor. Güçlü bir asidik karışım olan sirke ile tuzun yaydığı koku ciğerlerinize hasar verebileceğinden bu işlemi maske takarak gerçekleştirmek en sağlıklısı olacaktır. 

Kaynak: Haber Global TV