Terbiyeli bakla çorbası nasıl yapılır? Baklanın faydaları nelerdir?
Türk mutfağının vazgeçilmezi bakla, birçok tarifte kullanılıp öğünlere lezzet katıyor. Ev hanımlarından tam not alan bu sebze ile terbiyeli çorba hazırlamaya ne dersiniz? İşte, tadı damağınızda kalacak terbiyeli bakla çorbası tarifi...
Son Güncelleme:
MALZEMELER
150 gr taze bakla (ayıklanıp doğranmış),
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
250 ml et suyu,
Tuz.
Terbiyesi için
1/2 bardak ekşi süzme köy yoğurdu,
2 yemek kaşığı un,
1/2 bardak ılık su.
Üzeri için
1 tutam taze nane.
YAPILIŞI
Tencerede zeytinyağını kızdırın, ayıkladığınız baklaları zeytinyağında 3 dakika kavurun ve üzerine et suyu dökün. Baklalar pişene kadar kaynatın. Bir kapta yoğurdu, unu ve ılık suyu topaksız bulamaç kıvamına gelene dek karıştırın. Bu karışımı yavaşça tencereye dökün. Kıvamına özen göstererek çorbanıza su ilave edebilirsiniz. Üzeri göz göz olana dek çorbanızı karıştırın. Çorbayı ateşten almadan önce tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpip servise hazır hale getirin.
BAKLANIN MUCİZEVİ FAYDALARI
- Doğumsal anomalileri önler.
- Parkinson hastalığının belirtilerini hafifletir.
- Kan basıncını düzenler.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Kolesterolü dengeler.