Tek bir damla gözyaşı dökmenize gerek kalmıyor! Soğan doğrarken göz yaşarmasını böyle engelleyebilirsiniz
Yemeklere kendine has lezzetini veren sağlıklı bir sebze olan soğan her ne kadar sağlıklı ve lezzetli olsa da soğanın doğranması çoğu kişinin kaçındığı bir durumdur. Soğan doğrarken göz yaşarmasından kaçmak için uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor.
Son Güncelleme:
Soğan yemeklere ne kadar lezzet katsa da lezzetin yemeklerde olması için yapılan bir de fedakarlık var. Soğanın soyulması ve doğranması sürecinde ortaya çıkan doğal gazlar burun akması, göz yaşarması ve geniz ile göz yanması sorunlarını ortaya çıkarıyor.
Adeta ağlamışız gibi görünmemize neden olan ve durmadan gözlerimizi yakan soğanı yemeklere eklerken bu kadar acı çekmemek için ise bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Göz yakmadan soğan doğramanın püf noktası olan doğal yöntemler pratik bilgiler içerisinde yer alıyor. İşte doğal yöntemler ile göz yakmayan soğan doğramanın püf noktası: