Taze mi bayat mı diye korkmadan rahatlıkla yiyebilirsiniz! Meğer balığın taze olup olmadığını anlamak için tek başına yetiyormuş

Balık seçerken daha taze olan balıkları almak daha sağlıklı bir öğün geçirmenize yardımcı olacaktır. Taze balık zihni ve bedeni güçlendirerek pek çok faydasını bizlere sunar. Tüm faydalarından yararlanmak için balığın taze olarak tüketilmesi gerekir. Balıkların taze olup olmadığını anlamak için ise belirli yöntemler bulunuyor. 

Suda bekletme: Bu yöntemlerden ilki balıkları soğuk suda bekletme yöntemidir. Satın aldığınız balıkları eve getirdikten sonra uygulayabileceğiniz bu yöntemle balığın tazelik seviyesini ölçebilirsiniz. İlk olarak bir kabı soğuk su ile doldurun. Ardından aldığınız balıkları su içerisine bırakın. Eğer balıklar suyun dibine doğru gidiyor yani çöküyorsa bu balıkların taze olduğu anlamına gelecektir. 

Karın bölgesine bakma: Bir diğer balık seçme yöntemi ise balıkların karın bölgesini kontrol etme yöntemidir. Balıkları satın alacağınız esnada bu yöntemi kullanarak en taze balıkları seçebilirsiniz. Balığın alt karın bölgesinin gergin ve düz olması balığın taze olduğu anlamına gelmektedir. Ancak eğer bu bölge şişkin ve buruşuk duruyorsa bu durumda alacağınız balığın tazeliği çoktan geçmiş demektir. 

Kaynak: Haber Global TV