Taze fasulyenin kılçık sorununu bitiriyor. Taze fasulyenin kılçıklanmasını önlemenin yolu

Taze fasulye, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak taze fasulyenin kılçıklanması, tüketimini zorlaştıran ve keyfini kaçıran bir durumdur.

Son Güncelleme:

Taze fasulye, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak taze fasulyenin kılçıklanması, tüketimini zorlaştıran ve hoş olmayan bir durumdur. Bu sorunu çözmek için ise bazı önlemler almak gerekmektedir.

Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp uç kısımlarını kesin

Taze fasulyeleri pişirmeye başlamadan önce onları güzelce ayıklamak gerekiyor ve bu işlem, özellikle çok fazla taze fasulye hazırlanacaksa biraz can sıkıcı olabiliyor. Bu ayıklama işleminin ilk adımı tabii ki her iki ucunu da kesmek. Her bir taze fasulyeyi tek tek elinize alıp kesmek yerine, burada olduğu gibi bir avuç taze fasulyenin uçlarını birbirinde denk gelecek şekilde hizalayıp keskin bir bıçakla tek seferde kesebilirsiniz. Bu size tahmin ettiğinizden de çok zaman kazandıracak. Ancak kullanacağınız bıçağın keskin olduğundan emin olmalısınız yoksa fasulyelerinizin uçları zedelenir ve istediğiniz gibi olmaz.