Tavuk pişirirken yapılan bu hata zehirlenmeye neden oluyor! Tavuğu meğer yıllardır yanlış şekilde pişiriyormuşuz

Türk yemeklerinde ayrı yeri olan ve pek çok şekilde pişirilen tavukları çoğumuz severiz. Normal tüketim miktarında ve şeklinde sağlığa faydaları olan tavuğu pişirirken yapılan bir hata ise zehirlenmeye neden olacak kadar tehlikeli sayılıyor.

Son Güncelleme:

Türk mutfak kültüründe azımsanamayacak kadar büyük bir yer kaplayan tavuğu haşlama, kızartma, soslu halde ve daha pek çok şekilde tüketiriz. Bu kadar çeşitli ve sık tüketilen tavuk aslında sağlık için yararlı bileşenler içeren bir et çeşididir. Ancak tavuk yanlış şekilde hazırlanıp tüketildiğinde ise faydalarından yararlanmak bir yana, sadece zehir tüketmiş oluyoruz. İşte tavuk yemeği hazırlarken yapılan hatalar:

Kaynak: Haber Global TV