Tava, ızgara, buğulama... Lezzetli balık pişirmenin püf noktaları

Palamutun mısır unu ile kızartılacak bir balık olmadığını dile getiren Bayram, “Palamut balığı pişirilirken özellikle o gün yakalanması gerekiyor. O gün yakalanan palamut pişirilmediği ve tüketilmediği zaman lezzeti her gün yüzde 40 aşağıya düşer. İlk gün yakalanıp yendiği zaman yüzde 100 bir lezzet alırsınız. 2. güne kalırsa hemen hissedersiniz. 3. güne kaldığı zaman bu lezzet yüzde 20'lere düşer. Pulsuz balık olduğu için kendini çok fazla muhafaza edemiyor. Pullu balıklar genellikle soğuk hava depolarında bekleyebilir. Balık fabrikalarında bahsediyorum bizde böyle şeyler olmuyor. Çünkü burada tüketimimiz belli. Zaten çıkan balık da belli. Palamut balığı daha çok siyah etli balık olduğu için kızartması ağır olabilir. Bazı insanlar yorabilir. Çünkü hazmı biraz zordur. Bu yüzden dolayı buğulaması ya da buharda haşlaması fırında pişirilmesi en makbulüdür. Kızartması ağır olduğu için pek önermiyorum. Mısır unu ile kızartılacak bir balık değildir” dedi.

Kaynak: İHA