Tava, ızgara, buğulama... Lezzetli balık pişirmenin püf noktaları

Hamsi pişirmenin ince detayları olduğunu vurgulayan Bayram, “Balık pişirmek genel itibariyle insanların gözünde nedir ki tavaya dizerim ununu, yağını kızartıp yerim gibi. Onun gibi değil. Hamsi pişirmenin ince detayları var. Yağın önceden tavada kızdırılması, mısır ununun kalitesi. Ziraat ve yerli mısırda bile fark oluyor. Ocağın ısısı da çok önemli. Balık çok yüksek ısıda pişmez. Çok hassas olduğu için eskiler mum ışığında derler onun gibi detaylar vardır. Bunların hepsi bir araya gelince çok lezzetli bir balık ortaya çıkar. En önemli detay ise balığında taze olması. balık bayatta ne yaparsanız yapın yine ortaya güzel bir şey çıkmaz. Hangi mevsimde yakalandığı, ne şekilde avlandığı ve ne şekilde pişirildiği önemli detaylar. Balığın nereden geldiği, mısır ununu kalitesini sürekli takip ediyoruz. Tava ve onu pişiren usta da çok önemli. her şeyi bir detay. Parametresi çok geniş” diye konuştu.

Kaynak: İHA