Taş gibi yoğurt mayalama nasıl yapılır? 40 yıllık yoğurtçunun sırrı çözüldü

Yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar yoğurt mayası kullanıyorum. Mayamı süte ilave etmeden önce sütten 2 kaşık kadar yoğurda ilave ediyorum ve yoğurdun da sütün sıcaklığına gelmesini sağlıyorum.

Püf Noktası: Mayayı süte direk dökmeyin. Kaşık kaşık ve kabın kenarlarından doğru dökülmelidir.

Mayanız yoksa eğer ya emin olduğunuz bir komşunuzdan isteyin ya da size aşağıda tarifini verdiğim mayayı uygulayabilirsiniz.

Bunun için 15 adet çiğ nohut ve 1 su bardağı süt gerekli.

Yapımına gelince;

Sütü elinizi hafif yakacak kadar ısıtın, sakın kaynatmayın. Çiğ nohutları kavanoza alıp üzerine sütü dökün. Ağzını sıkıca kapatın ve bir beze sarıp kalorifer peteğinin üzerine bırakın.
Bir gece bu şekilde bekletin, mayanın çökelek gibi oluşumlarla dolmuş olması gerekiyor. Vakit kaybetmeden de mayayı süzgeçten geçirmelisiniz. Yoğurt mayanız kullanıma hazırdır.

Mayaladığınız sütün üzerine süzgeç kapatıyorsunuz. Bu şekilde sütün buharı içine değil dışarı çıkmış olacak ve yoğurdun sulu olmasını önleyecektir.

Püf Noktası: Süzgeçin sütün üzerini tamamen örtecek ebatta olmasına dikkat etmelisiniz. - - - - - -

Kaynak: mynet