Yüzyıllardır sır gibi saklanan bilgi açığa çıktı! Tarhana çorbasını bu şekilde pişirince...

Tarhana çorbası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken püf nokta, çorbanın kısık ateşte uzun süre pişirilmesidir. Çorba hızlı pişmesi için yüksek ateşte kaynatıldığı takdirde çorbanın besin değerleri yok oluyor. aynı zamanda yeteri kadar pişmeyen ve kıvam almayan çorbanın lezzeti de azalıyor. İşte püf noktaları ile leziz tarhana çorbası tarifi:

Malzemeler

3 yemek kaşığı toz tarhana

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı nane

Tuz 

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

1. İlk olarak 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyun ve eritin. 

2. Daha sonra 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin ve yağda kızdırın. 

3. Tencereye 5 su bardağı su ekleyin. 

4. Bu esnada başka bir kabın içerisine 1 su bardağı su ve toz tarhanayı ekleyerek karıştırın. 

5. Tenceredeki su kaynarken suda karıştırdığınız tarhanayı ilave edin. 

6. 15-20 dakika kadar pişirin.

7. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve naneyi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun. 

Kaynak: Haber Global TV