Tarhana çorbasını meğer çok yanlış pişirmişiz! Bu yöntemle pişirmek tarhananın faydalarını en az 5 kat artırıyor

Tarhana çorbasının lezzetini ve faydalarını katlamak için ilk olarak tarhanaları bir kaba alın. Ardından üzerine toz nane dökün ve 2 bardak su ekleyin. Bir çırpıcı yardımı ile tarhanayı 15 dakika boyunca ara ara bekleyerek karıştırın. Bu işlem tarhananın yumuşamasını sağlayacaktır. 

Tarhana yumuşarken bir yandan geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun. Orta ateşte yağları erimeye bırakın. Bir diş sarımsağı ezin ve 1 yemek kaşığı salça ile karıştırın. Hızlıca karışımı yağa ekleyip kavurmaya başlayın.

Daha sonra yumuşayan tarhanaları tencereye ekleyin. Göz kararı tuz ekleyerek karıştırın. Üzerine 5 su bardağı su ilave edin ve çorba kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp birkaç dakika dinlendirebilirsiniz. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.