Tarhana çorbasını meğer çok yanlış pişirmişiz! Bu yöntemle pişirmek tarhananın faydalarını en az 5 kat artırıyor
Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan tarhana özellikle kış aylarında sıkça pişirilir. Lezzeti ve sağlıklı yapısı ile yemeklerin yanında tercih edilen tarhana çorbasını ise belirli bir yöntemle pişirince faydaları katlanarak artıyor.
Son Güncelleme:
Türk mutfak kültürünün önemli bir parçası olan tarhana un, yoğurt, sebzeler, baharatlar ve mayanın karıştırılıp mayalanmasından elde ediliyor. Daha sonra kurutulan ve öğütülen tarhana çorbası hazırlanarak tüketiliyor. Ülkemizin dört bir yanında sevilerek tüketilen tarhana çorbasının lezzeti bir yana ayrıca tarhana çorbası sağlığa da faydalıdır.
Hem lezzeti hem de faydaları ile sıkça tüketilen tarhana çorbasının kıvamı ve sağladığı faydaları kaybetmemesi için bazı püf noktalar bulunuyor. Doğal yöntemler ile hazırlanan geleneksel yemek tariflerinden biri olan tarhana çorbasını bir de farklı tüyolar ile denemek gerekiyor.