Sütle karıştırıp içerseniz boğazı, akciğerleri, mideyi temizliyor

ZERDEÇALLI SÜTÜN TARİFİ

Zerdeçallı süt hazırlanışı pratik olan yararlı içeceklerden biridir. Aynı zamanda her yerde bulunabilecek kolay malzemeleri sayesinde her gün kısa sürede hazırlanabilir.

Zerdeçallı süt yapmanız için; 1 su bardağı inek sütüne, 1 çay kaşığı tarçına, 1 çay kaşığı zedeçal tozuna, bir tutam kadar karabibere ve 1 tatlı kaşığı bala ihtiyaç vardır.

Eğer ki laktoz tolerasyon sorununuz veya süte alerjiniz varsa laktozsuz ya da Hindistan cevizi ve badem sütü de tercih edebilirsiniz.

Sütü hazırlayabilmek için derin bir cezve ya da sos tencerelerini kullanabilirsiniz.

Öncelikle 1 su bardağı sütünüzün içerisine zerdeçalı ilave ederek kısık ateşte, kaynamaya bırakmalısınız.

Dilerseniz bu aşamada içerisine bir miktar kök zerdeçal da rendeleyebilirsiniz.

Süt ve zerdeçal tam olarak özdeştikten sonra homojen bir karışım için sıvıyı süzerek, bardağa aktarabilirsiniz.

Ardından karabiber, tarçın ve bal ilave edebilirsiniz. Eğer bal sevmiyorsanız karanfil de ekleyebilirsiniz. Karışımınız soğuduktan sonra dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.