Sosyal mesafenin koronavirüse karşı önemini vurgulayan animasyon video gündem oldu

Koronavirüs, gün geçtikçe daha fazla insanı etkilemeye devam ediyor. Uzmanlar insanların hastalıktan korunması için belirli önlemler alıp vatandaşlardan belirli isteklerde bulunsa da önlemler arasında fazlasıyla önemli bir konu bulunuyor: Sosyal mesafe.

Son Güncelleme:

Koronavirüs taşıyan hasta kişilerin belirli bir süre boyunca hastalık belirtileri göstermemesi ve virüsün uzun bir kuluçka süresine sahip olması kişilerde koronavirüs olup olmadığını tespit etmeyi zorlaştırıyor. Bu noktada da 'sosyal mesafe' kavramı ortaya çıkıyor. Peki, sosyal mesafe tam olarak ne anlama geliyor?

SOSYAL MESAFE NEDİR? SOSYAL MESAFEYİ KORUMAK İÇİN NE YAPMALI?

Harvard Tıp Okulu'na göre sosyal mesafe, enfekte bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında ortaya çıkan damlacıkları bir başkasının soluması riskini azaltmak için bireyler arasında yeterli mesafeyi koruma anlamına geliyor. Kısacası insanların her gün genellikle farkında bile olmadan sergilediği bazı davranışların değiştirilmesini gerektiriyor. 

Bu kapsamda alınması gereken önlemler arasında öne çıkanlar şöyle: 

- Kalabalık organizasyonlarda yer almayın. 

- Tükenmez kalemler gibi sık paylaştığınız nesnelere dikkat edin. 

- Trafiğin ve toplu taşımaların yoğun olduğu saatlerde diğer insanlara çok yaklaşmamaya çalışın. 

- Yoğun saatlerde market ve çamaşırhane gibi yerlerden uzak durun. 

- İş yerlerine, okullara, spor salonlarına ve sinemalara gitmeyin, kapalı alanda kalabalığa karışmayın. 

- Tokalaşmayın ve sarılıp öpmeyin. 

- Mümkün olduğunca evde kalın. 

Bunlar, ilk bakışta bireysel ve önemsiz tedbirler sanılabilir. Ancak virüsün yayılımını önlemede 'orantısız' bir etkiye sahip olabilir ve bir salgını felakete dönüşmeden durdurabilir.

'Sosyal mesafe' nedir, nasıl uygulanır?

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İnsandan insana hızlı bir şekilde yayılarak yoluna devam eden koronavirüse karşı sosyal mesafenin önemini vurgulayan animasyon video sosyal medyada dikkat çekti. 'Sosyal mesafe'nin önemine dikkat çeken binlerce kişinin paylaştığı video kısa sürede viral oldu.

Sonraki Haber