Soğanı bu şekilde tüketmek sadece zehirliyor! Uzmanlar soğanın tüm faydasını yok eden yanlış tüketim şeklini açıkladı

Soğan normal şartlarda oldukça sağlıklı bir gıdadır. Sıklıkla kullandığımız soğan antibiyotik ve antiseptik özellikleri ile bizleri hastalıklardan korur ve bağışıklığımızı güçlendirir. Ancak soğanı yanlış şekilde tükettiğinizde tüm bu faydaları tersine dönüyor. 

Soğan tüketiminde yapılan bu yanlış ise soğanın parça halinde kullanılması olarak karşımıza çıkıyor. Yemeklerde kullanmak üzere aldığımız soğanlardan yeterince kestikten sonra geriye kalan parçayı daha sonra kullanmak üzere bir kap içerisinde buzdolabında bekletiriz. Ancak bu soğanın en sağlıksız kullanımı. Soğanın beklemesi ve daha sonra kullanılması arasında geçen sürede soğanın yapısı bakteriler ve kötü kokuları hapsetmeye başlıyor. Daha sonrasında kullandığınızda ise soğanı tüm bu zararlı bakteriler ile birlikte tüketmiş oluyorsunuz. Bu da mide zehirlenmesi gibi durumları ortaya çıkarıyor.

Aynı zamanda soğanın çiğ şekilde tüketilmesi de midede yanma ve ekşime gibi sorunlara yol açıyor. En sağlıklı olanı ise yemeklerde soğanın kullanılması ve suyu le birlikte yemeğe eklenmesi. Soğanı boyutuna göre tercih ederek geriye kalan sonraki kullanımlardın zararlarından korunmuş olursunuz. 

Kaynak: Haber Global TV