Sivas'ın damak çatlatan lezzeti: Yüzde 100 et içeriyor, yurt dışına da gönderiliyor

‘KESİNLİKLE BAŞKA KATKI MADDESİ YOK’

Kentte Sivas köftesi üretim ve satışını yapan işletmeci İshak Kaan Usta, dedelerinin marka haline getirdiği köftenin özellikleri hakkında bilgi verdi. Sivas köftesinin, Sivas'ın yazın yayılım hayvanları, kışın da arpa, buğday, fiğ yiyerek beslenen hayvanların etinden üretildiğini belirten Usta, "Sivas hayvancılık konusunda önemli bir il. Sivas köftesi bu doğal beslenen hayvanların etlerinin sadece tuz ile yoğurulup dinlendirilmesinden meydana gelir. Bunun mucidi benim dedelerim. Sivas köftesi olarak Sivas'ı temsil eden bir ürünü oldu. İçeriğinde sadece Sivas'ta özel olarak beslenen hayvanların eti ve ilimize ait mineralli tuz var.