Sinüzit tedavisinde kullanılıyor ama aslında zehirli! Uzmanların 'sakın' dediği besinden 2 gram bile olsa tüketen hastaneye koşuyor

Uzmanlar tarafından tüketilmemesi önerilen bu besin eşek hıyarı ya da acı hıyar olarak biliniyor. Küçük boyutu ve dikenli yapısı ile dikkat çeken eşek hıyarı çoğu zaman kendi başına yetişen bir bitki. Tohum halinde kullanılarak yetiştirilebileceği gibi harabe tarzı yerlerde kendi başına yetiştiği görülebilen eşek hıyarının tüketimi ise salgıladığı sıvı nedeni ile yüksek risk taşıyor. 

Pek çok kişi tarafından doğal tedavi yöntemleri arasında sayılıp sinüzit hastalığından kurtulma amacıyla kullanılan eşek hıyarı zehirli bir sıvı salgılıyor. Bu sıvı eşek hıyarı kesildiğinde ortalama 36 kilometre hız ile dışarı fışkırıyor ve 2 gramı bile ölümcül sonuçlara yol açıyor. Sinüzit hastalığına karşı burun bölgesine uygulanan eşek hıyarının sıvısı direkt solunum yolu ile temas ettiğinde ise ani nefes durmasına yol açabiliyor. Bu şekilde ölüme kadar neden olan bitkiden ise uzak durmak gerekiyor.