Seri üretime geçti, taleplere yetişemiyor!

Sivas’ta bir girişimci 5 bin yıllık kuyu tandır sistemini geliştirip seri üretime geçti, köylü kadınların istihdam edildiği işletmede üretilen tandır ekmekleri yurdun dört bir yanından rağbet görüyor.

Son Güncelleme:

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yaşayan Erdem Çıldır, Anadolu’da yok olma noktasına gelen 5 bin yıllık kuyu tandırcılığına farklı bir ivme kazandırdı. Çıldır az sayıda köyde kadınların ekmek yapımında kullandığı kuyu tandır geleneğini ticarileştirmeyi başardı. Köylü dört kadın istihdam eden Çıldır, 5 bin yıllık geleneklere bağlı olarak ürettiği ekmekleri yurdun dört bir yanına satıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Kırmızı tepelerde gökkuşağı şöleni Köpek balıkları masum mu? Ankara semalarında "Lyrid meteor yağmuru" Edirne Mevlevihanesi için çalışmalara başlanıyor Saz kedisi yavrularıyla görüntülendi 20 farklı şehir İstanbul'a taşındı