Seri üretime geçti, taleplere yetişemiyor!

Sivas’ta bir girişimci 5 bin yıllık kuyu tandır sistemini geliştirip seri üretime geçti, köylü kadınların istihdam edildiği işletmede üretilen tandır ekmekleri yurdun dört bir yanından rağbet görüyor.

Son Güncelleme:

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yaşayan Erdem Çıldır, Anadolu’da yok olma noktasına gelen 5 bin yıllık kuyu tandırcılığına farklı bir ivme kazandırdı. Çıldır az sayıda köyde kadınların ekmek yapımında kullandığı kuyu tandır geleneğini ticarileştirmeyi başardı. Köylü dört kadın istihdam eden Çıldır, 5 bin yıllık geleneklere bağlı olarak ürettiği ekmekleri yurdun dört bir yanına satıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Güvenlik kamerasına yansıdı: Karda yiyecek bulamayan kurtlar köye indi Aspendos'ta Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait Hermes heykeli gün yüzüne çıktı Tarihi MÖ 2000'lere dayanıyor: Dört mevsim keşfedilmeyi bekleyen cennet... İstanbul'da kardan gelini çalanlar kamerada Bayat ekmeklerden yeni yiyecekler: Karla kaplı milli parkta kurtlar dronla görüntülendi