Seri üretime geçti, taleplere yetişemiyor!

Sivas’ta bir girişimci 5 bin yıllık kuyu tandır sistemini geliştirip seri üretime geçti, köylü kadınların istihdam edildiği işletmede üretilen tandır ekmekleri yurdun dört bir yanından rağbet görüyor.

Son Güncelleme:

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yaşayan Erdem Çıldır, Anadolu’da yok olma noktasına gelen 5 bin yıllık kuyu tandırcılığına farklı bir ivme kazandırdı. Çıldır az sayıda köyde kadınların ekmek yapımında kullandığı kuyu tandır geleneğini ticarileştirmeyi başardı. Köylü dört kadın istihdam eden Çıldır, 5 bin yıllık geleneklere bağlı olarak ürettiği ekmekleri yurdun dört bir yanına satıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Antalya'da çifte gökkuşağı sürprizi Mersin'de bitkin düşen atmacaya itfaiyeciler sahip çıktı Aç kalan kızıl tilkiye küp şekerli besleme Denizli'deki kayak merkezinde zumba etkinliği Soğukta aç kalan güvercinlerin yardımına yetiştiler Leylekler bu yıl da Iğdır'da kaldı