Seri üretime geçti, taleplere yetişemiyor!

Sivas’ta bir girişimci 5 bin yıllık kuyu tandır sistemini geliştirip seri üretime geçti, köylü kadınların istihdam edildiği işletmede üretilen tandır ekmekleri yurdun dört bir yanından rağbet görüyor.

Son Güncelleme:

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yaşayan Erdem Çıldır, Anadolu’da yok olma noktasına gelen 5 bin yıllık kuyu tandırcılığına farklı bir ivme kazandırdı. Çıldır az sayıda köyde kadınların ekmek yapımında kullandığı kuyu tandır geleneğini ticarileştirmeyi başardı. Köylü dört kadın istihdam eden Çıldır, 5 bin yıllık geleneklere bağlı olarak ürettiği ekmekleri yurdun dört bir yanına satıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Bir sonraki çiftleşme dönemine hazırlanan geyiğin yaptıkları izlenme rekoru kırdı Fenerbahçeli yıldızların tavla eğlencesi: Yenildiği gibi kaçtığı anlar güldürdü Ağrılı minik taraftarın bordo mavi sevgisine Trabzonspor da kayıtsız kalmadı İstanbul yoğunluğundan sıkılıp mesleklerinden vazgeçtiler, memleketlerinde üretime başladılar Slovakya'da geleneksel ahşap sal turları başladı Artvin’de yılanların çiftleşme dansı kameralara yakalandı