Salçayı böyle saklayınca asla küflenmiyor! Salçanın küflenmesini önlemek için hemen deneyin
Türk yemek kültürünün vazgeçilmez ürünlerinden biri olan salça satın alındıktan sonra yanlış şekilde saklanırsa küflenmeye başlayabilir. Yemeklerde kullanmak üzere saklayacağınız salçayı bu şekilde muhafaza ederek küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.
Son Güncelleme:
Tür mutfak kültüründe salçanın önemli bir yeri vardır. Salçayı hemen her yemekte kullanırız ve kendine has tadını katması ile yemeklerimizi lezzetlendirir. Bu nedenle salçayı hazırlarken ya da alırken de bol miktarda alırız ya da hazırlarız. Tek kullanımlık olmadığından salçayı saklarken de dikkatli olmak gerekir.
Salça yanlış şekilde saklandığında küflenmeye başlar. Bol miktarda alınan ve aklanan salçanın küflenmesi ise hem yemek hazırlarken durmak zorunda kalmamıza hem de yeniden salça alarak masraf yapmamıza neden olur.