Salçada küf görmekten bıkanlar dikkat! Bu detaylara dikkat edenlerin salçaları asla küflenmeyecek

Türk mutfağındaki pek çok farklı yemekte kullanılan salçanın doğru şekilde saklanması önemlidir. Salça yanlış koşullarda saklandığında kısa süre içerisinde üst kısmında küfler görülmeye başlanır. Salçanın küflenmesini önlemek isteyenler bu detaylara dikkat etmeli.

Son Güncelleme:

Yemeklere tat veren ve pek çok farklı tarifin içerisinde yer alan domates salçaları ile biber salçalarını sıkça kullanıyoruz. Ancak bu salçaların yanlış şekilde saklanması kısa süre içerisinde küflenmesine neden oluyor. Salçanın yapısına bir kez karışan küf tüm salçanın bozulmasına ve kullanılmaz hale gelmesine yol açıyor. 

u sebeple salça saklarken doğal yöntemler kullanmak ve salça saklamanın püf noktası olan pratik bilgilerden yardım almak gerekiyor. Bu sayede salça aylar boyunca taze kalıyor. Salça saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: