Salatalıkları kabuğuyla yiyenler pişman oluyor! Uzmanlar salatalık kabuğundaki gizli tehlikeyi açığa çıkardı
Sabah kahvaltılarından salatalara sıklıkla tercih edilen bir gıda olan salatalık bol sulu yapısıyla hastalıklardan korunmamızı sağlamaya yardımcı olur. Ancak salatalık yanlış şekilde tüketildiği takdirde faydadan ziyade zarara neden olur.
Son Güncelleme:
Salatalık sağlık açısından ne kadar faydalı olsa da yanlış şekilde tüketilmesi bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. B,C ve K vitaminleri açısından zengin olan salatalık potasyum, fosfor ve magnezyum içeriği bakımından da zengin olmasıyla tam bir şifa deposudur.
Salatalık pek çok kişi tarafından kabuğu ile tüketilse de salatalığın kabuğunun soyulmamasının sağlıklı yapısına zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar salatalık tüketmek isteyenlerin mutlaka kabuğunu soyması gerektiğini açıkladı.