Sadece çok zekiler bu fotoğraftaki mantık hatasını 6 saniyede fark ediyor

Bir basketbol sahasını gösteren bu resimde olmaması gereken bir mantık hatası var. Hatayı bulmak için ise 6 saniye süreniz var. Bulabilecek misiniz?

Son Güncelleme:

Bir adamı basketbol oynarken gösteren bu resimde bir gariplik var. Mantıken olmaması gereken ama gerçekleşmiş görünen bir durum söz konusu. Bu mantık hatasını bulmak için sadece 6 saniyeniz var. Yalnıza çok zekiler sonuca 6 saniye içinde ulaşabiliyor.

Tümdengelimli akıl yürütme gerektiren bulmacalar veya bilmecelere zeka oyunu diyoruz. Bunlar genellikle bir resimde verilen ipuçlarına bakarak çözüme ulaşmak için akıl yürütmeyi gerektirir. Değişik versiyonları vardır. Bir görüntüde saklı kelime, nesne, sayı ya da mantık hatasını bulmanız ister.

Günlük hayatın her yerinde karşımıza çıkan bu bulmacalar zihinsel performansı artırmak için de iyi bir stratejidir. Zeka oyunlarının birçok farklı türü var. Bazıları karmaşık bazıları ise basit. Zihinsel uyarım ve bilişsel beceri gelişimi için olmazsa olmaz olan bu tür bilmeceler bilişsel gücünüzü zorlar.

Resme dönersek bir açık sahada basketbol oynayan bir adam var. Adam topla birlikte smaç atmak üzere. Başka da sahada oynayan kimse yok. İlk bakışta normal görünen bu resimde bir mantık hatası var. Detaylıca incelerseniz siz de bu yanlışlığı tespit edeceksiniz. Sorun ise bunu 6 saniye içinde yapabilecek misiniz?

Eğer bulabildiyseniz tebrikler. Bulamadıysanız yanıt haberimizin devamında.

İşte resimdeki mantık hatası:

Basket potasına iyi bakarsanız potanın filesinin alt bölümünün oyunun mantığına aykırı şekilde kapalı olduğunu göreceksiniz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber