Sadece 1 kaşık eklediğinizde nohut lokum gibi pişecek! Yumuşacık pişen nohut yemekleri için mutlaka deneyin
Nohut ve fasulye gibi baklagiller pişirirken bir gece öncesinden suya bırakarak yumuşatmaya çalışırız. Bu yöntem ile daha yumuşak pişen baklagiller elde etmek istesek de yeterince yumuşamayan nohutlar diri kalarak yemeğin tadını kaçırır. Ancak bu yöntem ile nohutlar lokum gibi pişecek.
Son Güncelleme:
Lokum gibi pişen nohut yemekleri hazırlamak için bazı püf noktaları bilmeniz gerekiyor. Bir gece öncesinden suya bırakılan nohutların yeterince yumuşamaması yemeğin tadına zarar vermektedir. Bunun önüne geçmek için ise oldukça basit bir yöntem uygulayabilirsiniz.
Nohuda ekleyeceğiniz tek bir basit malzeme ile nohudun pişerken lokum gibi yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. İşte l-nohut yemeği yaparken mutlaka bilinmesi gereken o püf noktası: